bereza-te-scho-vidbuvayetsya-u-vitchiznyanomu-suddivstvi-bez-var-perekhodit-usi-mezhi

Береза: те, що відбувається у вітчизняному суддівстві без VAR – переходить усі межі

 • 13848 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Почесний президент СК "Дніпро-1" Юрій Береза ​​прокоментував впровадження системи відеоповторів VAR у вітчизняному футболі, передає УНН із посиланням на пресслужбу СК.

Відзначимо, що технологія відеоассістента арбітра була використана під час матчу "Дніпро-1" - "Маріуполь", який відбувся у неділю, 8 березня. Перемогу у поєдинку здобула команда "Дніпро-1", з рахунком 3:0. Матч викликав резонанс через три вилучення футболістів команди "Маріуполь": на 23-й хвилині був вилучений захисник Сергій Чоботенко (після перегляду VAR), під кінець першої половини поле покинув Сергій Яворський, а на 75-й хвилині за повторне попередження матч не зміг дограти Данило Ігнатенко.

"Цей матч ще раз підтвердив ставлення нашої команди до нових технологій - ми за VAR. Це навіть не обговорюється. VAR загартовує наші футбольні клуби до майбутніх гідних виступів на європейській арені, тому що те, що відбувається у нашому суддівстві без VAR - переходить всі межі", - говорить Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клуб УПЛ хоче придбати фургон для обслуговування VAR

Зараз команда бореться за єврозону, продовжив почесний президент клубу. Таке завдання стоїть перед футболістами зі старту сезону, додав він.

"Очікуємо максимальний результат в іграх, що залишилися. Ми до останнього будемо боротися за місце в єврокубках у стикових матчах", - резюмував Береза.

Нагадаємо, що система VAR дебютувала в УПЛ у матчі "Шахтар" - "Десна". І головний арбітр прийняв рішення про скасування голу в ворота донецької команди після підказки відеоассістента.

Пізніше VAR використовувався і на матчі "Динамо" - "Дніпро-1" - вперше на "Дніпро-Арені". Тоді всі ключові рішення суддя поєдинку Катерина Монзуль також винесла саме після перегляду відеозаписів.

Українські Національні Новини

Спорт