berlin-sprostovuye-chutki-pro-avtobusi-dlya-lyudey-vid-polsko-biloruskogo-kordonu

Берлін спростовує чутки про автобуси для людей від польсько-білоруського кордону

 • 18815 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. У МЗС Німеччини спростовують чутки про організацію автобусних маршрутів для доставки людей з польсько-білоруського кордону до ФРН, пише УНН.

Цитата:

"Чутки про те, що Німеччина планує відправити автобуси для перевезення людей з Білорусі через Польщу до Німеччини, неправдиві. Хто б не поширював цю брехню, наражає людей на велику небезпеку", - йдеться у повідомленні МЗС ФРН у Twitter.

На це ж вказав речник МВС Німеччини Стівен Альтер.

"Федеральний уряд Німеччини не організовує автобуси, щоб підвозити людей від Білорусі через Польщу! Планів з цього приводу також немає. Хто так говорить, той поширює брехню. Ситуація в прикордонній зоні небезпечна. Не пробирайтеся туди", - зазначив він у Twitter.

Деталі

Напередодні голова МВС Польщі Маріуш Камінський зазначав, що "Серед мігрантів, які блукають на кордоні з Республікою Польща, ходять чутки, що Польща дала згоду на транзит мігрантів до Німеччини. Це брехня. Польський кордон добре охороняється і охоронятиметься. Я ухвалив чіткі рішення з цього приводу". І що мігрантам для уникення провокацій урядовий центр безпеки надсилає попередження англійською не вірити чуткам, і що польський кордон добре охороняється. SMS також містить посилання на веб-сайт з розширеною інформацією 5 мовами.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу