berlin-vidilit-postrazhdalim-vid-poveni-regionam-ponad-300-mln-yevro

Берлін виділить постраждалим від повені регіонам понад 300 млн євро

 • 15655 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Віце-канцлер і міністр фінансів ФРН Олаф Шольц оголосив про надання постраждалим від повені регіонам на заході Німеччини екстреної фінансової допомоги від уряду ФРН обсягом понад 300 мільйонів євро. Про це він сказав у бесіді з німецьким виданням Bild, передає УНН.

Цитата:

"Збиток величезний, і він очевидний: будь-хто, хто втратив свій бізнес або свій будинок, не може нести тягар збитків самостійно... У середу в кабінеті міністрів я хочу обговорити дві речі: по-перше, екстрену допомогу, на яку через останню повінь потрібно понад 300 мільйонів євро... По-друге, нам необхідно закласти основу для програми реконструкції, щоб можна було швидко відремонтувати зруйновані будинки, дороги і мости. Як ми знаємо з попередньої катастрофи, це мільярди євро", - розповів Шольц.

Деталі

Перші дотації у постраждалі регіони, на переконання Шольца, надійдуть уже в липні. 

"Уже в липні, якщо це буде можливо, слід надати першу невідкладну допомогу постраждалим. На допомогу в відбудові потрібно трохи більше часу. Але цього року все повинно бути виконано", - вважає він.

Доповнення

Кількість загиблих в результаті повеней у Західній Європі в неділю перевищила 180 осіб. Загальна кількість жертв повеней в Німеччині досягла як мінімум 156 осіб. Бельгія підтвердила 27 загиблих.

Українські Національні Новини

Новини Світу