berlin-virishiv-zlizti-z-gazovoyi-golki-rosiyi-ukhvaleno-strategichne-rishennya-rechnik-mzs-ukrayini

Берлін вирішив “злізти з газової голки” росії: ухвалено стратегічне рішення – речник МЗС України

 • 151939 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Берлін ухвалив стратегічне рішення – “злізти з російської газової голки”. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише УНН.

Цитата

“В Берліні ухвалено стратегічне рішення злізти з російської газової голки. Як сказав міністр, російський газ - це зброя, яку росія постійно тримає біля скроні України, Німеччини та Європи. Відмова від російських енергоресурсів гарантуватиме безпеку на Європейському континенті”, – написав Ніколенко.

Деталі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів важливі переговори в Німеччині з членами німецького уряду та Бундестагу, міністрами закордонних справ G7, главами МЗС Балканських країн, а також державним секретарем США.

За інформацією спікера, далі делегація МЗС прямує до Брюсселя, де українська команда дотискатиме включення нафтового ембарго в шостий пакет антиросійських санкцій Євросоюзу і говоритиме про надання Україні в червні статусу кандидата в члени ЄС.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Берліні з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Сторони домовилися тісно співпрацювати, щоб експортувати українські продукти харчування для споживачів в Африці й Азії.

Українські Національні Новини

Політика