berluskoni-vipravdali-u-spravi-pro-khabarnitstvo

Берлусконі виправдали у справі про хабарництво

 • 528808 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Італійський суд у середу виправдав мільярдера, колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі, який підкуповував свідків, щоб вони збрехали про його горезвісні вечірки "бунга-бунга", що поклало край багаторічному сексуальному скандалу. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

86-річного медіа-магната звинуватили в тому, що він платив молодим зіркам та іншим людям за «мовчання і брехню» про його сумнозвісні гедоністичні вечірки, які, як він завжди стверджував, були елегантними вечерями.

Берлусконі, чия партія Forza Italia входить до правлячої коаліції прем'єр-міністра Джорджії Мелоні, вже давно переслідують юридичні баталії, у більшості з яких він виграв.

Сенатора, який не був присутній на слуханнях у середу в Мілані, вже було виправдано з двох інших пов'язаних справах про хабарництво в Сієні в 2021 році та в Римі в 2022 році.

Його адвокат Федеріко Чекконі сказав, що він «надзвичайно задоволений», хоча прокуратура все ще може подати апеляцію.
Обвинувальний вирок поставив би уряд у незручне становище, і політичні союзники Берлусконі поспішили його привітати. Мелоні сказала, що це рішення «покладе край тривалому судовому розгляду, який також мав важливі наслідки для політичного та інституційного життя Італії».

Вирок став кульмінацією судового позову, що розпочався у 2010 році, коли Берлусконі, тодішнього прем'єр-міністра, звинуватили у зловживанні владою для захисту молодої марокканської танцівниці з нічного клубу Каріми Ель-Маруг.

Відома під своїм сценічним псевдонімом «Рубі, викрадачка сердець», її було затримано поліцією за крадіжку, але було звільнено після того, як Берлусконі заявив, що вона племінниця тодішнього президента Єгипту Хосні Мубарака.

Берлусконі звинуватили в оплаті сексу з Рубі у 2010 році, коли їй було лише 17 років.

Прокуратура вимагала шести років в'язниці для Берлусконі та від одного до шести років для 27 інших обвинувачених у цій справі. Судді мають ще 90 днів, щоб опублікувати своє обґрунтування вироку, після чого прокуратура може ухвалити рішення про апеляцію.

Українські Національні Новини

Новини Світу