bez-kontsertiv-ta-konferentsiy-vid-zavtra-u-chernivetskiy-oblasti-diyatimut-protiepidemichni-zakhodi

Без концертів та конференцій: від завтра у Чернівецькій області діятимуть протиепідемічні заходи

 • 14834 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. У зв’язку з фіксацією випадку COVID-19 у Чернівцях, в Чернівецькій області планується запровадження вимушених протиепідемічних заходів, зокрема, заборона масових заходів, концертів, конференцій, спортивних подій та призупинення навчального процесу. Протиепідемічні заходи вводяться у Чернівецькій області на 16 днів починаючи із 6 березня, передає УНН із посиланням на прессслужбу Кабміну.

Як повідомили у пресслужбі, Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Чернівцях визнала реєстрацію випадку COVID-19 локальною надзвичайною ситуацією на регіональному рівні.

"У зв’язку з фіксацією випадку COVID-19 у Чернівцях, в Чернівецькій області планується запровадження вимушених протиепідемічних заходів, зокрема, заборона масових заходів, концертів, конференцій, спортивних подій та призупинення навчального процесу", - йдеться у повідомленні.

Задля недопущення поширення коронавірусної інфекції в Україні було прийнято рішення ввести обмежувальні протиепідемічні заходи в окремому регіоні України. Також це робиться для забезпечення спокою громадян, які схвильовані через фіксацію COVID-19, відзначили у пресслужбі.

Як пояснили у Кабміні, такі заходи потрібні, щоб зменшити масові скупчення людей. Оскільки, коронавірус передається крапельним шляхом, відповідно збудник COVID-19 від хворої людини може поширюватися максимум на 1,5-2 м.

"Протиепідемічні заходи вводяться у Чернівецькій області на 16 днів починаючи із 6 березня", - зазначено у повідомленні.

Як повідомляв УНН, у Чернівецькій області школи, дитсадки та виші закривають на карантин.

Нагадаємо, 3 березня у чоловіка в Чернівецькій області підтвердили перший випадок захворювання на новий коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство