bez-strokiv-davnosti-abo-chomu-konyak-sil-i-med-mozhna-zberigati-vichno

Без строків давності, або чому коньяк, сіль і мед можна зберігати "вічно"

 • 89443 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Далеко не всі продукти харчування можуть "похвалитися" можливістю тривалого зберігання. Але є ті, які не псуються навіть після того, як сплив термін придатності, зазначений на упаковці. ПОнад те, деякі продукти і напої з віком стають тільки краще і навіть дорожче, передає УНН.

До символічних ТОП-5 "довгожителів" серед продуктів харчування, зокрема, включають:

Сіль

Йодована сіль зберігається близько року. Після того, як йод випаровується з продукту, вона стає звичайною кухонною. І її можна використовувати після цього ще довгі роки.

Рис

При дотриманні температурного режиму - 4,5°С і нижче - рис може зберігатися до 30 років. Правда, попередньо крупу краще помістити в пластиковий або скляний контейнер.

При таких умовах зберігання рис не втратить своїх поживних речовин і аромату.

Коньяк, віскі, горілка

Такі міцні спиртні напої, як коньяк, віскі, ром і горілка можуть зберігатися довгі роки. За умови зберігання в прохолодному, темному місці в щільно закритій пляшці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні презентували новий преміальний коньяк Koktebel Exclusive

Мед

У закритому пакеті мед може зберігатися вічно. Його структура і склад вкрай несприятливі для бактерій. В історії було кілька випадків, коли археологи виявляли горщики з медом, вік яких становив близько двох-трьох тисяч років.

Сухе молоко

Сухе молоко, виготовлене за усіма технологічними нормами, не має терміну придатності. Головне - зберігати продукт в герметично закупореній упаковці.

Нагадаємо, як писав УНН, українці стали більше витрачати на алкоголь, тютюн, транспорт і одяг.

Відзначимо, що за підсумками першого півріччя обсяги продажів вина зросли на 10%, а слабоалкогольних напоїв - майже на чверть.

Українські Національні Новини

УНН Lite