bez-zastillya-ta-z-simvolichnimi-podarunkami-yak-slugi-narodu-vitayut-z-dnem-narodzhennya-razumkova

Без застілля та з символічними подарунками: як "слуги народу" вітають з днем народження Разумкова

 • 24873 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Народні депутати із фракції “Слуга народу” підготували для голови Верховної Ради Дмитра Разумкова символічні подарунки до його дня народження - 8 жовтня. Застілля спікер не влаштовував. Про це УНН розповіла заступниця голови фракції "СН", нардеп Євгенія Кравчук.

“Пан Разумков, як молодий сучасний спікер, звичайно, не робить якихось традиційних застіль. Тим більше, у час коронавірусу і карантину, коли не варто зайвий раз робити якісь скупчення людей. Ми його всі спільно привітали у фракційному чаті, прям всі депутати пишуть привітання, хороші слова. Він вже відреагував, подякував”, - сказала Кравчук.

Також вона додала, що ті, хто мав бажання, вітали його у приватному порядку.

“Якщо говорити про якісь подарунки, то всі точно слідкують, щоб вони були в рамках чинного законодавства за вартістю. Здається, у дві тисячі гривень у нас це обмеження. Це, швидше, символічні подарунки, аніж щось вартісне. Час дорогих картин, якихось колекційних дорогих речей пройшов”, - додала Кравчук.

За її словами, свій подарунок спікеру ВР вона вже подарувала.

“Він такий більше для якогось відпочинку, аніж для роботи. Не буду його називати. Щоб він більше знаходив час не тільки для роботи, а і для спілкування в родинному колі”, - додала нардеп.

Додамо, відповідно до ЗУ “Про запобігання корупції”, заборонено отримувати подарунки, вартість якого перевищує один прожитковий мінімум, встановлений на момент прийняття подарунку. Наразі це 2 102 грн. В сумі подарунки від однієї особи за рік не повинні перевищувати 4 204 грн.

Нагадаємо, нещодавно голова ВРУ Дмитро Разумков наголосив, що сподівається зробити так, щоб не розраховувати на державну пенсію.

Українські Національні Новини

Політика