bezalkogolni-spiriti-i-agavovi-distilyati-divovizhni-alkogolni-tendentsiyi-2021-roku

Безалкогольні спіріти і агавові дистиляти: дивовижні алкогольні тенденції 2021 року

 • 27481 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Новий 2021 рік принесе з собою несподівані популярні тенденції в алкогольній сфері. Про те, чого будуть більше або менше пити у всьому світі і в Україні - УНН розповів відомий київський бартендер Костянтин Бойко.

"У першу чергу, якщо дивитися на розвиток алкогольного ринку у світі, то зараз йде глобальний і нестримний тренд на безалкогольні спіріти. Це перше. Друге - це на легкі слабоалкогольні напої, які продаються у банках. Це просто неймовірний сплеск продажів зараз йде - готові коктейлі з різними смаками. Неймовірний попит зараз у Західній Європі і Північній Америці. Все більше різних преміальних алкогольних брендів йдуть у цей напрямок і розробляють свої різні напої і продають", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхак для тих, хто збився з ніг: вечірка з готовими коктейлями LONGmixER рівно за 5 хвилин.

Серед трендів минулих років, за словами Бойка, популярний джин втратить свої позиції, а на перші місця в усьому світі і Україні, у тому числі, вийдуть горілка, текіла і віскі.

"Джин, який займав останні 2-3 роки лідируючі позиції із продажу, зараз трошки зменшить свою частку ринку і на чільні місця на глобальному ринку вийдуть горілка і агавові дистиляти - текіла, а також віскі", - підкреслив він.

Бойко зазначає, що горілка вже давно почала завойовувати свою популярність і ще перед пандемією спостерігалося стрімке зростання її продажів. Особливо це помітно в Україні.

"Горілка завойовувала позиції давно. Буквально перед пандемією горілка виходила і виходить зараз на лідируючі позиції. І Україна і інші країни світу почали виробляти все більше горілки. А українці, до речі, багато п'ють горілки. Ми як були перші у країнах світу з її споживання, так і залишилися", - підсумував бартендер.

Відзначимо, що Україна показує значне зростання експорту вітчизняної горілки. Експерти високий попит у світі на українську горілку пояснюють її унікальною особливістю. Так, Україна відрізняється від всіх інших світових виробників тим, що для виробництва горілки використовує підготовлену, а не дистильовану воду. Це обумовлює високі смакові якості напою.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця" ), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство