bezladi-u-niderlandakh-cherez-lokdaun-zatrimano-sche-ponad-150-lyudey

Безлади у Нідерландах через локдаун: затримано ще понад 150 людей

 • 9858 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У Нідерландах напередодні ввечері знову спалахнули безлади через локдаун. У кількох містах Нідерландів затримано понад 150 учасників протесту проти обмежень через коронавірус, вони атакували поліцію, грабували магазини і били скло. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"У Нідерландах знову спалахнули безлади через локдаун. Сотні молодих людей протестували в понеділок, 25 січня, проти обмежень через коронавірус в Амстердамі, Гаазі, Роттердамі, Зволле та інших містах. У деяких випадках протести супроводжувалися нападом на поліцейських з використанням каменів і піротехніки, деякі протестувальники били скло, нищили автобусні зупинки і грабували магазини, мали місце напади на журналістів. Під час заворушень було затримано понад 150 осіб, заявили в поліції Нідерландів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У низці випадків поліція застосувала водомет і сльозогінний газ. За даними правоохоронців, наразі спокій у країні відновлено, за винятком Роттердама і міста Хертогенбос. Через безлади там зупинено рух поїздів.

Що було раніше

Комендантська година була введена в Нідерландах 22 січня вперше з часів Другої світової війни. Комендантська година діє з 21:00 до 4:30. На вулиці не можна перебувати без вагомих підстав, порушникам загрожує штраф 95 євро.

Повний локдаун в Нідерландах продовжений до 9 лютого. У країні закриті всі магазини, окрім тих, де продають продукти і товари першої необхідності. Навчальні заклади переведені на дистанційний режим роботи.

Протести з цього приводу тривають в країні з неділі. Під час протестів були спалені кілька машин, а також центр тестування на коронавірус.

Виконувач обов'язків прем'єра країни Марк Рютте назвав безлади "неприйнятними", кількість заарештованих на вихідних перевищила 200 осіб.

Заворушення в Нідерландах не припиняються. 150 осіб затримано. Поліція застосовувала водомети і сльозогінний газ. З неділі там протестують проти коронавірусних обмежень https://t.co/eCN8y37HkE pic.twitter.com/dcsv8OYVUg

- DW російською (@dw_russian) January 26, 2021

Klein brandje op de Hobbemastraat pic.twitter.com/p0YmzyoZFw

— Sander K. (@sanderknura) January 25, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу