bezsmertniy-dekilka-lyudey-u-rosiyi-khochut-praviti-svitom-i-yikh-ne-tsikavit-dolya-ukrayini

Безсмертний: декілька людей у Росії хочуть правити світом і їх не цікавить доля України

 • 8707 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Кінцева мета мінського процесу для росіян - ослаблення України. Про це заявив, представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний в інтерв’ю виданню "Лівий берег", передає УНН.

"(Мета росіян - ред.) дуже проста: вивести країну на лідерські позиції у всьому світі, використовуючи таку жертву, як Україна. І чи буде Україна існувати, чи не буде – це їх абсолютно не цікавить. Вони творять себе, для них ми – просто об’єкт росту. А як можна рости? Можна наступити на Україну і тим самим піднятися. Можна кусок в України забрати – і тим самим зрости. А можна Україну перетворити на поле битви, на якому змагатись і влаштовувати поєдинок з Європою. Ще можна на території України розпалити конфлікт з іншими країнами і з цього мати капітал", - сказав Безсмертний.

За його словами, владу РФ не цікавить доля українців.

"Розумієте, декілька людей в Росії хочуть правити світом і їх не цікавить доля України, доля українців і так далі. Тому нам треба все це здолати, створити себе і відстояти", - зазначив Безсмертний.

Також Безсмертний зазначив, що скептично ставиться до можливостей по-доброму домовитися з росіянами. Як приклад він навів випадок на переговорах у Мінську, де Москва заблокувала обмін полоненими.

"Та я вас прошу – на засіданні в Мінську вже була ситуація: українська сторона дає пропозицію, представники Луганська і Донецька погоджуються, але росіяни кажуть "Стоп". Ось вам конкретний приклад як з росіянами можна домовитись", - зазначив Безсмертний.

Нагадаємо, за даними спостерігачів, Росія намагається переконати світ, що Україна залишається корумпованою.

Українські Національні Новини

Політика