bezsmertniy-vistupiv-za-status-ta-diplomatichni-pasporti-dlya-uchasnikiv-tkg

Безсмертний виступив за статус та дипломатичні паспорти для учасників ТКГ

 • 12614 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний готує документи для впорядкування організації роботи української частини ТКГ у Мінську. Про це він розповів у інтерв’ю виданню "Лівий берег", передає УНН.

"На цій зустрічі (розмова відбулася на наступний день після засідання ТКГ, яке пройшло 17 липня - ред.) я попросив Президента дати мені доручення підготувати відповідні укази і проекти документів для організації її роботи. Він на це погодився, і я вже почав над цим працювати: переговорив з Леонідом Даниловичем Кучмою як головою ТКГ, з Русланом Демченком як з радником Президента, з учасниками Трьохсторонньої контактної групи, головами підгруп. Коли з’явиться чорновик документів, тоді треба буде обов’язково зустрітися з секретарем РНБО. Далі – переговори в уряді, оскільки все це потребує певного фінансового забезпечення. І так далі", - сказав Безсмертний .

За його словами, в цілому, потрібно "пройти сім кіл пекла".

"Але це те, що потрібно було зробити ще вчора. Бо підходять до мене люди і кажуть: "Ну, от ми в черговий раз купили квитки за свої гроші. Скільки це буде продовжуватися?".

Також, він пояснив, що на сьогодні існує механізм компенсації – тобто спочатку витрачаються свої гроші, потім подається звіт.

"Інший аспект: людям потрібні дипломатичні паспорти. Я, наприклад, нев’їздний у Білорусь. І те, що білоруси пропустили мене на засідання ТКГ - це тільки Господу Богу і людям відомо, які це забезпечували, скільки було докладено зусиль", - розповів Безсмертний.

Окрім того, Безсмертний зазначив, що "ми всі в Білорусь заїдемо, але не всі можемо звідти повернутись".

"От я віз валізу, де був комп’ютер з інформацією закритого типу, документи на паперових носіях для службового користування, з технічним завданням, тактикою ведення переговорного процесу. На основі цих невинних документів, при бажанні, можна зробити таку "бомбу", що я потім додому не повернуся", - сказав він.

Також він заявив, що учасникам ТКГ потрібен відповідний статус.

"Я і взяв на себе роботу підготувати відповідний указ і надати статус групі", - додав він.

Нагадаємо, наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться в Мінську 31 липня.

Українські Національні Новини

Політика