biatlonist-furkad-nazvav-ganboyu-peremogu-rosiyanina-na-etapi-kubku-svitu

Біатлоніст Фуркад назвав ганьбою перемогу росіянина на етапі Кубку світу

 • 10064 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Титулований французький біатлоніст Мартен Фуркад розкритикував росіянина Олексія Логінова після його переможного виступу у спринті на етапі Кубку світу в Обергофі, передає УНН з посиланням на "NRK".

За словами Фуркада, французу неприємна перемога Логінова через вживання росіянина допінгу в минулому.

"Він (Логінов – ред.) повинен вибачитися перед нами, спортсменами. Він не заслуговує моєї поваги, оскільки наразі просто вдає, що нічого не сталося. Я не радий, що Логінов перемагає. Я поважаю те, що йому дозволено виступати. Але я не буду поважати його самого через допінг. Він так і не вибачився, і не заговорив про це. Я поважаю те, що він змагається, але моєї поваги він не отримає. Ми були добрі до нього, і не тільки я, але й ЗМІ, вболівальники та глядачі на трасі. Ми повинні бути справедливими. Сьогодні він сильніше, ніж був раніше, і, можливо, без допінгу. Проте для мене це ганьба", - заявив француз.

Відзначимо, що Фуркад є 5-кратним олімпійським чемпіоном, 11-кратним чемпіоном світу та 7-кратним володарем Кубку світу в загальному заліку.

Додамо, Логінов раніше відбув дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил, а саме в його крові знаходили заборонений препарат рекомбінатний ерітропоетін.

Нагадаємо, двоє українських біатлоністів потрапили в очкову зону спринту КС в Німеччині.

Українські Національні Новини

Спорт