biatlonistka-semerenko-uviyshla-do-chinnoyi-desyatki-sprintu-chempionatu-yevropi

Біатлоністка Семеренко увійшла до чинної десятки спринту чемпіонату Європи

 • 16204 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Після одноденної паузи відновилися старти на Відкритому чемпіонаті Європи. У польському містечку Душники-Здруй пройшов жіночий спринт, передає УНН з посиланням на Федерацію біатлону України.

Цитата

"Жіночий спринт для української команди склався хвилеподібно: по ходу гонки надії на медалі наших дівчат то виникали, то зникали. В результаті, хеппі-енду не вийшло, хоча все було досить близько.

Головним шансом збірної України в цій гонці була Віта Семеренко, яка стартувала першою з наших біатлоністок. Але, на жаль, повторилася ситуація дводенної давнини: за чистим ходом наша досвідчена спортсменка виглядала дуже непогано, але завоювати місце на подіумі завадила неточність на вогневому рубежі. Причому прикро те, що промах стався на останньому пострілі - на стійці", - сказано у повідомленні.

Деталі

Віта Семеренко замкнула чинну десятку із 27,1 с програшу переможниці спринту. Наша Ірина Петренко з двома нулями виявилася 14-ю, Анастасія Меркушина фінішувала 22-ю, Катерина Без також в топ-30 – 29-та.

А найкращою в спринті стала Байба Бендіка, яка принесла Латвії вже друге "золото" чемпіонату. У кар'єрі латвійської спортсменки це перша перемога в офіційних міжнародних стартах. Срібною призеркою стала норвежка Каролін Ердаль.

Варто нагадати

Наразі у збірної України одна виграна медаль на нинішній європейській першості – "срібло" Анастасії Меркушиної.

Українські Національні Новини

Спорт