bili-rezinovimi-kiykami-ombudsmen-pro-konvoy-cherez-yakiy-prokhodili-ukrayinski-poloneni

Били резиновими кийками: омбудсмен про конвой, через який проходили українські полонені

 • 97591 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Росіяни проводили українських військовополонених через конвой, який бив їх резиновими кийками – палиці часто ламалися об тіла. Про це під час брифінгу повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, інформує УНН.

Цитата

"Визнання юридичної процедури затримання військовополонених не відбувалось, проводили наших захисників через стрій окупантів, які били їх резиновими кілками. Дуже часто резинові палиці ламались об тіла наших військових. Ворог змушував тримати голови опущеними до низу, якщо хтось порушував – його додатково били", – сказав Лубінець.

Додамо

Омбудсмен зазначив, що українським військовополоненим майже не давали їжі, води та засобів особистої гігієни – туалетний папір взагалі був відсутній, так само як мило і зубні щітки. Спати доводилося на бетоні, без ковдр.

"Усі втратили вагу. Дехто по 60-70 кілограмів. Найменша втрата ваги - 25 кілограмів, але це у бійця, який і до цього був дуже худим. росія використовувала голод як один з елементів тортур", – підкреслив Лубінець.

Нагадаємо

Дмитро Лубінець повідомив, що росія відкидає пропозиції України провести обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

Українські Національні Новини

Війна