biliy-dim-kitay-poinformuvav-ssha-pro-vizit-kim-chen-ina-v-pekin

Білий дім: Китай поінформував США про візит Кім Чен Ина в Пекін

 • 8926 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Уряд КНР поінформував Білий дім про візит лідера КНДР Кім Чен Ина в Пекін, у тому числі було передано особисте послання від китайського лідера Сі Цзіньпіна президенту США Дональду Трампу. Про це повідомиляє УНН з посиланням на CNN.

“Китайський уряд зв’язався з Білим домом раніше у вівторок, щоб ввести нас у курс справи щодо візиту Кім Чен Ина в Пекін. Під час брифінгу було також передано персональне повідомлення від голови Сі Цзіньпіна президенту Трампу, яке було йому потім переправлено”, — сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ стало головним куратором зустрічі Кім Чен Ина і Трампа

Прес-секретар наголосила, що “США залишаються в тісному контакті зі своїми союзниками — Південною Кореєю та Японією”. “Ми розглядаємо такий розвиток подій як черговий доказ того, що наша кампанія максимального тиску створює необхідну атмосферу для діалогу з Північною Кореєю”, — сказала прес-секретар Білого дому.

Нагадаємо, CCTV (Центральне телебачення Китаю) повідомило, що Кім Чен Ин у рамках чотириденного візиту в КНР зустрівся в Пекіні з китайським лідером Сі Цзіньпіном. За словами голови КНР, Пекін буде сприяти безперервному зміцненню співпраці з Пхеньяном заради миру і захисту взаємних інтересів двох держав з метою підвищення добробуту їх народів, зміцнення миру і стабільності в регіоні. “Нам потрібно приділити особливу увагу зміцненню контактів між представниками молоді Китаю і КНДР, успадкувати існуючі дружні традиції”, — зазначив Сі Цзіньпін.

Українські Національні Новини

Політика