biliy-dim-nazvav-povidomlennya-pro-masove-pokhovannya-v-izyumi-ogidnim-ta-zhakhlivim

Білий дім назвав повідомлення про масове поховання в Ізюмі "огидним" та "жахливим"

 • 149588 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Білий дім назвав повідомлення про масове поховання в місті Ізюм на Харківщині "жахливим" та "огидним". Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Джон Кірбі, радник зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США, сказав, що виявлення не менше 440 могил поблизу Ізюму, "відповідає огидності та жахливості, з якими російські сили ведуть цю війну проти України та українського народу".

Кірбі додав, що Сполучені Штати продовжать "активно підтримувати зусилля щодо документування військових злочинів та звірств, скоєних російськими військами в Україні, а також сприяти національним та міжнародним зусиллям щодо виявлення та притягнення росіян до відповідальності".

Доповнення

Український центр стратегічних комунікацій заявив у четвер, що деякі могили, виявлені в Ізюмі, були "свіжими" і, що поховані там тіла були "переважно мирними жителями".

У квітні Ізюм зазнав інтенсивних артилерійських обстрілів з боку росії. Місто, розташоване неподалік кордону між Харківською та Донецькою областями, за п'ять місяців окупації стало важливим перевалочним пунктом для військових, що вторглися.

Українські Національні Новини

Новини Світу