biliy-dim-pidbiv-pidsumki-yevropeyskogo-turne-kazhut-scho-bayden-vdyagnuv-mantiyu-lidera-vilnogo-svitu

Білий дім підбив підсумки європейського турне: кажуть, що Байден "вдягнув мантію лідера вільного світу"

 • 16973 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У Білому домі вважають, що президент США Джо Байден повернув лідерство після свого європейського турне. Про це заявив журналістам радник президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає УНН.

Цитата:

"Суть в тому, що в цій поїздці Джо Байден впевнено і майстерно вдягнув мантію лідера вільного світу. Попередній президент відмовився від цієї мантії, і тепер президент рішуче повернув її. І як основоположний результат поїздки, я вважаю, що це найбільш значимий", - сказав Салліван.

Деталі

Радник Байдена з питань національної безпеки назвав п'ять головних досягнень поїздки: дії для боротьби з COVID-19; зближення країн-однодумців, світових демократій з питання про Китай; домовленість про припинення 16-річної суперечки між Airbus та Boeing; відстоювання президентом Байденом і США цінностей разом із союзниками і партнерами, у тому числі через підписання нової Атлантичної хартії та те, що Байден "прямо кинув виклик Путіну з низки питань, пов'язаних з правами людини"; прогрес в кіберпросторі - від зобов'язань G7 щодо програм-вимагачів до ухвалення НАТО нової політики кіберзахисту вперше за сім років.

Доповнення

Турне Європою тривало впродовж тижня, під час нього Байден взяв участь в самітах "Групи семи", НАТО, США та ЄС, а також зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу