biliy-dim-pidtrimka-ukrayini-z-boku-saudivskoyi-araviyi-zaslugovuye-na-uvagu

Білий дім: підтримка України з боку Саудівської Аравії заслуговує на увагу

 • 214015 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Білий дім заявив, що взяв до відома дії Саудівської Аравії на підтримку України, вжиті останніми днями, повідомляє CNN. Раніше президент США Джо Байден заявляв, що розглядає можливість перегляду відносин з Ер-Ріядом на тлі рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти, Перелає УНН.

Деталі

Країни ОПЕК+ на початку жовтня ухвалили рішення скоротити видобуток нафти з листопада на 2 млн барелів на добу. Білий дім назвав це рішення недалекоглядним і заявив, що Саудівська Аравія фактично узгоджує енергетичну політику з росією. Ер-Ріяд відкинув ці звинувачення і заявив, що рішення має економічний характер.

Цитата

"Джо Байден продовжує обмірковувати процес перегляду відносин і те, як нам рухатися далі, - сказала прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр, — ми взяли до відома, що після скорочення видобутку нафти країнами ОПЕК+ Саудівська Аравія голосувала проти росії в ООН, а також пообіцяла виділити 4 млн доларів на підтримку відновлення України”.

"Ці кроки не компенсують скорочення видобутку, але вони заслуговують на увагу", - додала вона.

Видання зазначає, що останні коментарі Білого дому мають менш вимогливий характер, ніж попередні різкі заяви американської адміністрації щодо дій Ер-Ріяда.

Нагадаємо

Міністр енергетики Саудівської Аравії у вівторок розкритикував вивільнення США запасів нафти як спробу «маніпулювати ринками», що є останньою ескалацією у сварці з Вашингтоном щодо видобутку нафти.

Українські Національні Новини

Новини Світу