biliy-dim-ssha-budut-protidiyati-vkhodzhennyu-okupovanikh-teritoriy-ukrayini-do-rosiyi

Білий дім: США будуть протидіяти "входженню" окупованих територій України до росії

 • 154713 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Сполучені Штати будуть протидіяти "входженню" тимчасово окупованих територій України до росії, зокрема "згуртують глобальну опозицію" включно з ООН. Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, інформує УНН.

Цитата

"Ми ніколи не визнаємо цих незаконних та нелегітимних спроб анексії. Незалежно від того, що заявляє росія, ці території є українськими. Україна має повне право продовжувати боротьбу за свій повний суверенітет. У відповідь ми будемо працювати з нашими союзниками та партнерами над тим, щоб запровадити додаткові економічні санкції щодо росії, а також фізичних та юридичних осіб усередині та за межами росії, які надають підтримку цим діям. Ми згуртуємо глобальну опозицію у відповідь на спроби росії анексувати ці території, зокрема в ООН", - повідомила вона.

Деталі

За словами речниці Білого дому, світ "чітко бачить", що українці не хочуть бути частиною росії. Вона додала, що є багато доказів того, що псевдореферендуми були "вправою примусу та дезінформації" та  здійснювалися маріонетковою владою з росії. 

Нагадаємо

На засіданні Радбезу ООН США планують представити резолюцію, що засуджує росію за так звані "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України.

Українські Національні Новини

Новини Світу