biliy-dim-tiktok-ne-yedina-programa-scho-pidtrimuyetsya-kitayem-pro-yaku-mi-nepokoyimos

Білий дім: TikTok - не єдина програма, що підтримується Китаєм, про яку ми непокоїмось

 • 1066525 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. За словами міністра торгівлі Джини Раймондо, Білий дім та Конгрес працюють над зниженням ризику для національної безпеки з боку різних китайських додатків для соціальних мереж, окрім TikTok. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Проблеми національної безпеки "не обмежуються тільки TikTok", сказала вона в інтерв'ю в четвер.

"Нас турбують компанії, що підтримуються Китаєм, на десятках мільйонів американських телефонів, у тому числі військові, а також проблеми з конфіденційністю, проблеми з даними, проблеми з дезінформацією, — це стосується не тільки TikTok".

Минулого року її відомство запровадило широкий контроль над експортом технологій виробництва мікросхем до Китаю та лідирує у тому, щоб вкласти близько 52 мільярдів доларів у напівпровідникову промисловість США, яку вона називає ключовим ресурсом національної безпеки.

"В історії Америки були часи інтенсивної глобальної конкуренції з іншою наддержавою, яка не поділяє наші цінності", - сказала вона в інтерв'ю Bloomberg. "Це саме той випадок".

Раймондо також сказала, що адміністрація Байдена ретельно вивчає вихідні інвестиції у певні галузі промисловості Китаю, але попередила, що робота буде повільною, враховуючи ризик ширших непередбачених наслідків, зокрема впливу на пенсійні фонди.

В інтерв'ю Раймондо зазначила: "Ми хочемо комерції, ми хочемо торгівлі, хочемо глобальних інвестицій. Все, що надто широко, шкодить американським робітникам та економіці".

Однак американські офіційні особи "не хочуть, щоб найкращі американські уми венчурного капіталу, ноу-хау та гроші просували напівпровідникові технології чи технології штучного інтелекту, які Китай збирається використовувати у своїх збройних силах".

У Конгресі є кілька пропозицій, спрямованих на обмеження TikTok у США, зокрема законопроект голови Палати представників із закордонних справ Майкла Маккола, який дозволяє Байдену заборонити додаток. Діяльність компанії у США також перебуває під пильною увагою Комітету з іноземних інвестицій.

Доповнення

TikTok, що належить пекінській ByteDance Ltd., дуже популярний у США, особливо серед підлітків. Але офіційні особи кажуть, що існує потенційна загроза безпеці, якщо програма використовується для збору даних або інструменту пропаганди.

Українські Національні Новини

Технології