bill-geyts-peredbachiv-pandemiyu-girshu-za-covid-19

Білл Гейтс передбачив пандемію гіршу за COVID-19

 • 33153 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Загроза нової пандемії реальна. Таку думку висловив засновник Microsoft мільярдер Білл Гейтс в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung. Бізнесмен додав, що вона може бути гірше, ніж нинішня пандемія коронавируса, повідомляє УНН.

Гейтс вважає, що людство повинно готується до нової пандемії так само, як до загрози світової війни.

Бізнесмен закликає не шкодувати мільярди доларів для запобігання загрозам, адже інакше втрати будуть обчислюватися мільйонами людських життів.

Цитата:

"Ця пандемія жахлива, але наступна пандемія може виявитися в десятки разів гірше (...) Ми не готові до наступної пандемії", - заявив Гейтс.

Він заявив, що за оцінками, втрати від пандемії коронавируса в грошово вираженні складуть 28 трлн дол. І додав, що витрати на запобігання наступної пандемії це найкращий "страховий поліс, який може купити мир".

Він зазначив, що на сьогодні невідомо, коли буде завдано наступний удар і яка саме інфекція може вразити людство, наприклад, чи буде це грип чи щось нове і раніше невідоме.

"Але ми знаємо, що не можемо дозволити, щоб нас знову застали зненацька. Загроза наступної пандемії завжди буде висіти над нашими головами якщо не вжити заходів для її запобігання ", - заявив Гейтс.

Він також заявив, що багаті країни в сучасному світі не можу відгородиться від спалахів інфекцій в бідних країнах, а тому проблеми охорони здоров'я стають загальними, а уряди повинні приділяти більшу увагу фінансуванню в наукові розробки в цій сфері. І перш за все влада має приділити увагу боротьбі з нинішньою пандемією коронавируса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не отримає широкого доступу до вакцини від COVID-19 до 2023 року - The Economist

Українські Національні Новини

Здоров'я