bilorus-gotova-pidtrimati-uchast-ssha-u-vregulyuvanni-na-donbasi

Білорусь готова підтримати участь США у врегулюванні на Донбасі

 • 17378 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Білорусь підтримує будь-які формати переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі, в тому числі за участю США. Про це заявив в суботу голова МЗС Білорусі Володимир Макей на брифінгу за підсумками переговорів в Мінську держсекретаря США Майкла Помпео з президентом Олександром Лукашенком, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Що стосується позиції Білорусі по Україні, то вона всім відома. Ми маємо намір, готові робити все для того, щоб якомога швидше припинилася криза на сході України. Ми готові надати в Білорусі майданчик для будь-яких зустрічей і переговорів. Ми підтримуємо будь-які формати, в тому числі і за участю США, якщо вони тільки допоможуть вирішенню кризи в Україні, але для цього повинна бути щира зацікавленість всіх залучених в цей процес сторін", - сказав Макей.

Своєю чергою Помпео заявив, що врегулювання конфлікту на Донбасі стало пунктом на порядку переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і головою МЗС країни.

За його словами, Мінськ сподівається, що США продовжать виконувати "свою конструктивну роль в запобіганні тих викликів, які є в східній і південній частині України, а також активніше брати участь в тому, щоб забезпечити вихід з кризи, правильний вихід".

Помпео додав, що у врегулюванні конфлікту на Донбасі повинен взяти участь весь світ. "Це саме те питання, в якому потрібно брати участь всій Європі, всьому світу, щоб знайти вирішення цього питання. У кінцевому підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити це питання. Але все, що можуть США, вони зроблять для допомоги Україні, для того, щоб досягти тієї демократії, про яку ми говорили з паном Зеленським вчора", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Білорусь заявила про готовність "робити все" для врегулювання ситуації на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика