bilorus-ne-povidomlyala-prikordonnikiv-ukrayini-pro-avtivku-scho-namagalas-prorvati-kordon

Білорусь не повідомляла прикордонникам України про автівку, що намагалась прорвати кордон

 • 27902 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Державна прикордонна служба України не отримувала інформацію від білоруської сторони щодо обстрілу авто, яке начебто проривалося в Україну. Про це УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко.

Цитата

“За наявною в мене інформацією, суміжна сторона не інформувала наші прикордонні підрозділи про якісь спроби порушення кордону”, - повідомив співрозмовник УНН.

Деталі

Пресслужба Держприкордонкомітету Республіки Білорусь повідомила, що в ніч на 18 січня у прикордонній смузі поблизу кордону з Україною білоруський прикордонний наряд зафіксував автомобіль «Ауді», який їхав у напрямку державного кордону поза автомобільними шляхами.

Повідомляється, що водій навмисне не виконав законних вимог зупинитись, а при спробі втекти “він скоїв наїзд на військовослужбовця органів прикордонної служби”.

“З метою недопущення протиправних дій прикордонним нарядом застосовано табельну зброю – зроблено попереджувальні постріли у повітря та по колесах автомобіля. Зловмисники намагалися втекти, але були затримані. Порушниками виявилися двоє громадян Білорусі”, - повідомили в комітеті.

Додамо

Напередодні білоруські прикордонники заявили, що виявили пошкодження прикордонного стовпа Республіки з боку Польщі.

Українські Національні Новини

Суспільство