bilorus-peredala-ukrayini-cholovika-yakiy-vkazav-v-rezyume-sluzhbu-v-batalyoni-dnr-zmi

Білорусь передала Україні чоловіка, який вказав у резюме службу в батальйоні "ДНР" - ЗМІ

 • 13090 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Українські прикордонники 3 квітня затримали біля кордону з Білоруссю чоловіка, який може бути причетний до діяльності батальйону бойовиків "Схід". Про це пише білоруське видання "Наша Нiва", передає УНН.

Так, за інформацією видання, затриманий повідомив прикордонникам, що його депортували з Білорусі за несплату адміністративного штрафу. Однак після перевірки з'ясувалося, що причина депортації може бути в іншому - чоловік намагався влаштуватися на роботу в Білорусі і зазначив в резюме, що служив в батальйоні "Восток".

Чоловік, як повідомляє видання, був заступником командира незаконного військового формування "Схід" і співробітником так званого "МГБ ДНР" з питань розробки стратегії і тактики ведення бойових дій, формування ідеологічної концепції "ДНР", забезпечення політичної та юридичної безпеки учасників переговорного процесу.

Однак згодом він втік з окупованої частини Донбасу через Росію в Білорусь, де і дав оголошення про пошук роботи в інтернеті. Правоохоронці Білорусі вислали його за межі країни і заборонили в'їзд на 10 років, пише видання.

Автори статті припускають, що мова може йти про 36-річного громадянина України Сергія Глухоту.

Як повідомляв УНН, прикордонники Могилів-Подільського загону затримали громадянина Молдови, який незаконно перетнув українсько-молдовський кордон, перепливши через Дністер.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП