bilorus-poki-ne-maye-namiru-vstupati-v-yes-ministr

Переговори Білорусі та ЄС щодо безвізу перебувають на фінальному етапі – дипломат

 • 8140 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У Білорусі поки що немає бажання вступати в Європейський союз. При цьому, Білорусь з оптимізмом дивиться на перспективи завершення переговорів з ЄС щодо угоди про спрощення візового режиму та реадмісію. Про це заявив заступник міністра закордонних справ країни Олег Кравченко, передає УНН з посиланням на "БЕЛТА".

Так, відносини між Білоруссю і Європейським союзом Кравченко бачить як відносини сусідів, які допомагають один одному, не створюють проблем, разом є донорами, а не тільки споживачами регіональної безпеки.

"ЄС повинен розглядати нас як сусіда, а не як країну, яка хоче вступити в ЄС, тому що у нас такого бажання поки що немає", - зазначив він.

За словами дипломата, білоруська сторона розраховує на успішний розвиток відносин з Євросоюзом, так як сторони об'єднують спільні інтереси.

Крім того, Кравченко заявив, що Білорусь з оптимізмом дивиться на перспективи завершення переговорів з Європейським союзом щодо угоди про спрощення візового режиму та реадмісію.

За останні дні ситуація з підписанням угоди про спрощення візового режиму між Білоруссю і Євросоюзом принципово не змінилася, але сторони перебувають на "позитивному треку взаємодії", зазначив дипломат.

Кравченко розраховує, що угода буде підписана до того моменту, як вартість шенгенської візи зросте до 80 євро.

"Ми знаходимося, я б сказав, вже на фінальному етапі. Хоча гарантій якихось давати не хотілося б, тому що це двосторонній процес. Але ми з оптимізмом дивимося на перспективи завершення переговорів", - сказав заступник міністра.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна готова буде подати заявку на вступ до ЄС і НАТО до 2023 року.

Нагадаємо, закон про зміни до Конституції щодо членства України в ЄС і НАТО набув чинності 21 лютого.

Українські Національні Новини

Новини Світу