bilorus-skhvalila-smertnu-karu-za-sprobu-teraktu

білорусь схвалила смертну кару за спробу теракту

 • 134312 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У білорусі ухвалили законопроект, згідно з яким за замах на теракти в країні передбачено смертну кару. Про це інформує агенство “Белта”, пише УНН.

Деталі

Так, повідомляється, що відповідний законопроект схвалили сенатори ради республіки національних зборів білорусі.

Смертна кара передбачається за:

  • замах на скоєння вбивства представника іноземної держави або міжнародної організації з метою провокації міжнародних ускладнень;
  • замах на акт тероризму із застосуванням об'єктів атомної енергії, з використанням радіоактивних речовин або ядерних матеріалів, хімічних чи біологічних речовин;
  • замах на вбивство державного чи громадського діяча.

Цитата

"Останнім часом щодо білорусі робляться численні спроби штучно наростити градус терористичної загрози. Цьому активно сприяють закордонні агресивно налаштовані вороже-політизовані по відношенню до нашої країни актори, які ставлять за мету розхитати суспільно-політичну обстановку в республіці білорусь... Як наслідок актуальність законопроекту не викликає сумніву", – заявив голова постійної комісії із законодавства та державного будівництва ради республіки Сергій Сівець.

Додамо

Чинне законодавство білорусі передбачає смертну кару за "деякі особливо тяжкі злочини, пов'язані з умисним позбавленням життя людини за обтяжливих обставин". Крім того, нинішній Кримінальний кодекс республіки не призначає цього заходу покарання за приготування до злочину та замах на злочин.

білорусь залишається єдиною країною в Європі, де зберігається смертна кара, що застосовується як виняткова міра покарання.

Українські Національні Новини

Новини Світу