bilorus-vidkrila-dlya-turistiv-chornobilsku-zonu-vidchuzhennya

Білорусь відкрила для туристів Чорнобильську зону відчуження

 • 8610 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Білорусь відкрила для туристів у Чорнобильській зоні відчуження кілька нових об'єктів, доступ на які раніше був обмежений. Про це повідомляє УНН з посиланням на білоруський телеканал ОНТ.

За інформацією видання, фахівці вже сформували два пішохідні маршрути, підібрали майданчики і розрахували дози опромінення, які туристи можуть отримати під час відвідування, повідомив заступника директора Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника Максим Кудін. Він зазначив, що закордонний турист за один день перебування в зоні отримає менший рівень опромінення, ніж під час авіаперельоту в Білорусь.

На екскурсії можна буде дізнатися про життя зони відчуження і побачити дику природу. Сам заповідник був створений після аварії на Чорнобильській атомній станції для охорони забрудненої території та наукових досліджень.

Пілотний проект уже випробували на першій офіційній екскурсії, найближчим часом такі екскурсії повинні стати регулярними. Вартість екскурсії для п'яти чоловік складе 340 білоруських рублів (близько 160 доларів).

Варто відзначити, що в Україні одноденні тури в Чорнобильську зону коштують близько 1300 гривень для українських туристів і 2600 гривень для іноземців.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що американський кабельний телевізійний канал HBO виклав в мережу повний трейлер серіалу "Чорнобиль", його перша серія вийде на екрани в США і Великобританії 6 травня.

Українські Національні Новини

Суспільство