bilorus-zayavila-pro-samostiynu-ekspluatatsiyu-rosiyskikh-sistem-iskander

білорусь заявила про самостійну експлуатацію російських систем "Іскандер"

 • 938247 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. У середу білорусь заявила, що її збройні сили тепер знаходяться під автономним контролем поставлених росією мобільних керованих ракетних систем "Іскандер", які можуть нести ядерну зброю, після завершення навчання в рф, а також навчань на своїй території, інформує УНН.

Деталі

Міноборони заявило, що ракети здатні вражати цілі з відривом до 500 км.

Командувач білоруськими ракетно-артилерійськими військами заявив мінському військовому телебаченню, що вони досі не мали ударної зброї з дальністю понад 300 км.

"Іскандер-М", який отримав у НАТО кодову назву "SS-26 Stone", замінив радянський "Скад".

Додамо

Раніше у грудні лукашенко оголосив, що системи протиповітряної оборони С-400 і ракети "Іскандер", які країна отримала від росії, були поставлені "на бойове чергування".

лукашенко давно закликав кремль надати його режиму ракетні комплекси "Іскандер". Це дозволить білоруським збройним силам розширити дальність атаки приблизно з 300 км до 500 км, стверджував він.

До прикладу, відстань між Мінськом і Варшавою становить близько 546 км.

У лютому минулого року білоруський уряд організував референдум, який дозволив владі змінити статтю конституції, яка описує націю як "без’ядерну зону" та "нейтральну" державу. Голосування, яке міжнародні організації загалом відкинули як сфальсифіковане, дозволяє росії розгорнути додаткову ядерну зброю вздовж східного флангу НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу