bilorusi-zavazhaye-rozvivatisya-rosiya-mzs

Білорусі заважає розвиватися Росія - МЗС

 • 17351 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на засіданні членів Ради Безпеки ООН заявила, що суверенна та незалежна Білорусь є ключовим елементом регіональної стабільності, але цьому перешкоджає Росія. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ.

Цитата: 

“Незалежна, суверенна та демократична Білорусь, де існує повага до прав і свобод людини, є ключовим елементом регіональної стабільності”, – сказала Еміне Джапарова та зауважила, що цьому перешкоджає Росія, яка намагається встановити повний контроль над Білоруссю шляхом посилення своєї військової присутності.

Деталі

Еміне Джапарова запевнила, що Україна готова допомогти Білорусі в подоланні поточної політичної кризи, зокрема у рамках Люблінського трикутника.

Перша заступниця міністра привернула увагу до триваючого в Білорусі насильства проти мирних протестуючих та високу кількість політично вмотивованих карних справ. Зокрема, що сотні журналістів в Білорусі були арештовані.

Варто нагадати

У Білорусі 9 серпня Олександра Лукашенка визнали переможцем спірних президентських виборів, після чого почались протести. Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, був офіційно оголошений ЦВК країни переможцем на виборах, набравши понад 80 відсотків голосів. Цей результат опозиція і багато білорусів назвали сфальсифікованим.

Олександр Лукашенко звертався до Володимира Путіна з приводу нового озброєння для “зміцнення Союзної держави”.

Українські Національні Новини

Політика