biloruska-legkoatletka-kristina-timanovska-planuye-poprositi-pritulok-v-yevropi

Білоруська легкоатлетка Крістіна Тімановська планує попросити притулок в Європі

 • 40975 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Білоруська легкоатлетка Крістіна Тімановська, яку намагаються силою вивезти з Токіо, планує шукати притулку в Європі. Про це спортсменка повідомила Єврорадіо, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, Крістіна Тімановська розповіла, що планує шукати притулку в Європі. Зараз вона все ще в аеропорту Токіо. Спортсменка чекає прибуття представників білоруської діаспори до Японії.

За даними Білоруського фонду спортивної солідарності, Тімановська планує попросити притулок в посольстві Австрії в Токіо.

Раніше спортсменка розповіла, що в аеропорт її доставили два члена білоруської делегації: психолог і невідомий з НОК Білорусі.

НОК Білорусі, за даними Telegram-каналу Беларусь головного мозга, це організація, яка повністю контролюється сім'єю Олександра Лукашенка, а зокрема - його сином Віктором. 

Згодом з'явилось повідомлення, що люди, що супроводжували Тімановську в аеропорту Токіо, опізнані: це начальник відділу міжнародних відносин НОК Білорусі Василь Юрчик і замдиректора РЦОП з легкої атлетики Артур Шумак.

Додамо

Єврорадіо також наводить реакцію НОК щодо ситуації з легкоатлеткою.

За словами білоруської делегації на Олімпіаді, лікарі видали висновок про "емоційно-психологічний стан" спортсменки, після чого було прийнято рішення відкликати її заявку на наступні змагання.

Так сталося, що "стан" бігуна викликав питання у лікарів після її критики спортивних чиновників.

Нагадаємо

Напередодні Крістіна Тімановська різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Пропагандисти звинуватили білоруську олімпійку в “нестриманій витівці”.

Українські Національні Новини

Новини Світу