biloruskiy-politik-brudna-nafta-z-rf-mozhe-buti-sproboyu-zavdati-shkodi-persh-za-vse-ukrayini

Білоруський політик: "брудна" нафта з РФ може бути спробою завдати шкоди перш за все Україні

 • 19247 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Україна залишається залежною від російських нафтопродуктів, реекспортом яких займається Білорусь. Поставка неякісних нафтопродуктів з Росії може бути відпрацюванням схем з нанесення шкоди Україні. Таку думку в коментарі УНН висловив білоруський політичний і громадський діяч Андрій Санніков.

"Хороший відомі схеми реекспорту з Білорусі в Україну одержуваних з російської нафти нафтопродуктів. Російські експерти прямо кажуть, що введення Росією заборони на експорт в Україну нафти та нафтопродуктів фактично надало Білорусі необмежені можливості для розгортання схем реекспорту. Небезпека полягає в тому, що через такі схеми Україна залишається прив'язаною до нафтопродуктів з Росії, яка може припинити поставки в будь-який момент або ж застосувати інші методи для нанесення Україні збитків. Недавні поставки не якісної нафти в Україну через Білорусь можуть означати тестування таких методів. Є безліч прикладів дії сірих бізнес-схем між Білоруссю і Україною, в тому числі і для обходу міжнародних і українських санкцій, введених проти Кремля", - вважає Санніков.

Він зазначив, що внаслідок введення різних санкцій і ембарго Росією проти Європи Білорусь стала найбільшим в регіоні центром контрабанди, в якому бере участь і українська сторона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруський опозиціонер: новий президент України повинен припинити бізнес Лукашенка на війні

"Це допомагає наживатися режиму Лукашенка і окремим бізнесменам в Україні, але ніяк не відповідає українським національним інтересам і їх захисту", - пояснив опозиціонер.

Нагадаємо, нафту з Росії з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук виявили на території Польщі і України. Білорусь ще оцінює збиток від неякісної нафти. Швидше за все буде необхідність проведення ремонту теплообмінного устаткування.

Раніше УНН повідомляв, що Мінськ призупинив поставки світлих нафтопродуктів в Україну через надходження неякісної нафти з Росії.

Відзначимо, що Білорусь готова замістити російські поставки деяких видів нафтопродуктів в Україні.

Українські Національні Новини

Політика