bilsh-7-7-tis-osib-evakuyovano-v-kvebeku-cherez-poveni

Більш 7,7 тис. осіб евакуйовано в Квебеку через повені

 • 7223 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Понад 7,7 тис. осіб були змушені покинути свої будинки в канадській провінції Квебек через розлив річок, викликаного весняною повінню. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал CTV.

"Ніхто не постраждав, всі люди знаходяться в безпеці, і це найголовніше", - заявила міністр громадської безпеки регіону Женев'єв Гибо.

Зокрема, кілька тисяч осіб отримали наказ на негайну евакуацію в місті Сен-Март-сюр-ле-Лак, що знаходяться в 50 км на схід від Монреаля, де вода прорвала дамбу.

Раніше також повідомлялося про загрозу прориву дамби на річці Руж приблизно в 140 км на захід від Монреаля. З небезпечної місцевості були вивезені близько 250 мешканців. На даний момент відомо, що від розливу річок в Квебеку постраждали понад 5,5 тис. житлових будинків.

Нагадаємо, через повені режим надзвичайного стану оголошено в другому за величиною місті Канади Монреалі, розташованому в провінції Квебек. В результаті стихійного лиха тут загинула жінка, її машину з дороги змили потоки води. Повені торкнулися понад п'ять з половиною тисяч будинків, евакуйовано більше 1000 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу