bilsha-chastina-kitayu-znemagaye-vid-visokikh-temperatur-1

Найдовша річка Китаю досягла критично низького рівня - під загрозою врожай

 • 778042 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Регіони, які залежать від Янцзи, найдовшої річки Китаю, змушені використовувати насоси та ракети для засіву хмар, оскільки тривала посуха виснажує рівень води та загрожує врожаю, а спека триватиме ще два тижні. Про це УНН пише з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

У середній та нижній течії Янцзи за останній місяць температура перевищила 40 градусів за Цельсієм, і експерти звинувачують викликані зміною клімату коливання субтропічного максимуму в західній частині Тихого океану, який є основним фактором, що визначає літню погоду у всій Східній Азії.

Оскільки осінній урожай перебуває під загрозою, міністерство сільського господарства направило 25 груп у ключові регіони для вжиття заходів щодо захисту посівів, повідомляє шанхайська урядова газета Guangming Daily.

Хвиля тепла, ймовірно, триватиме ще два тижні, що зробить цей період найтривалішим стійким періодом екстремальних температур з початку реєстрації в 1961 році, повідомили експерти з Національного кліматичного центру Китаю офіційній газеті Science and Technology Daily в понеділок.

За даними Комісії з водних ресурсів річки Янцзи, кількість опадів у басейні річки впала приблизно на 30% у липні і на 60% нижче за норму в серпні, при цьому рівень приток річки «значно нижчий» за історичний рівень.

Озеро Поянху в провінції Цзянсі в центральному Китаї, яке відіграє важливу роль у регулюванні водних потоків Янцзи влітку, скоротилося до рівня, який зазвичай спостерігається в зимовий посушливий сезон, після 50-відсоткового зниження кількості опадів у липні.

У великому південно-західному муніципалітеті Чунцін, який переживає друге спекотне літо з початку реєстрації в 1961 році, було виділено 900 ракет, щоб спробувати «засіяти» хмари та викликати дощ.

Китай зазвичай скидає воду з водосховища «Три ущелини» для боротьби із посухою на річці Янцзи, але, згідно з офіційними даними, стік вниз за течією вдвічі менший, ніж рік тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більша частина Китаю знемагає від високих температур

Українські Національні Новини

Новини Світу