bilsha-chastina-polyakiv-pozitivno-stavitsya-do-trivalogo-perebuvannya-ukrayintsiv-opituvannya

Більша частина поляків позитивно ставиться до тривалого перебування українців - опитування

 • 249826 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. У зв’язку з повномасштабною війною багато українців вирушили до Польщі. Загалом, поляки позитивно ставляться до тривалого перебування громадян України в їх країні. Про це свідчать результати опитування,які проведені міжнародною дослідницькою компанією Ipsos, інформує УНН.

Деталі

65% опитаних поляків вважає, що тривале перебування українців у Польщі матиме позитивні наслідки, проте 27% відповіли про негативні наслідки.

Найбільше невдоволення щодо присутності українців у Польщі виявляли фермери – 43%. На другому місці робітники - 40%. Директори – лише 18%,  власники бізнесу – 17%.

Цитата

«Ми боялися і продовжуємо боятися негативних тенденцій у підході до біженців, особливо через погіршення економічної ситуації. Люди впевнені, що причиною подорожчання є війна в Україні. Особливо тих, хто заробляє менше, живе в менших містах і селах, має обмежений доступ до державних послуг і може перенести свою гіркоту на українців», - голова фундації «Український дім» Мирослава Керик.

Як зазначається, від початку війни в Україні до Польщі в'їхало понад 6,2 мільйона осіб. Польсько-український кордон досі перетинають близько 20 тис. біженців на день. Однак рух транспорту відбувається в обох напрямках. З 24 лютого 2022 року додалося 4,5 млн поїздок в Україну.

До польських шкіл навчалося близько 200 тис. учнів. Українські студенти, а вдома їх навіть вдвічі більше. Тільки у варшавських школах 1 вересня виявилося щонайменше 17 тисяч. Українських студентів. Йдеться про 2,7 тис. більше ніж у 2021/2022 навчальному році.

За останніми даними, понад 1,3 мільйона українців отримали номер PESEL, який дозволяє їм отримувати пільги 500 плюс і полегшує початок роботи.

Доповнення 

На початок серпня 390 тис. українців, які виїхали в Польщу через повномасштабне вторгнення, влаштувалися на роботу.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном