bilshe-30-tis-atletiv-z-usogo-svitu-startuvali-u-pekinskomu-marafoni

Більше 30 тисяч атлетів з усього світу стартували у Пекінському марафоні

 • 9352 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Більше 30 тисяч професійних атлетів і любителів з 43 країн світу взяли у неділю участь у Пекінському марафоні. Як повідомили в оргкомітеті змагань, заявки на участь у цілому подали майже 111,8 тис. осіб, що на 13 тис. більше минулорічної кількості, передає УНН із посиланням на ТАРС.

Старт був даний у центрі китайської столиці на площі Тяньаньмень, фініш 42-кілометрового забігу відбудеться в Олімпійському парку. На подолання всієї дистанції, відведено 6 годині 15 хвилин.

Особливу увагу влади міста приділили безпеці атлетів: починаючи із 30-го кілометра дистанції кожні 50 метрів уздовж дороги чергує щонайменше один медик, який у разі необхідності надасть допомогу спортсменам. Крім того, кожні 2,5 км дистанції встановлені спеціальні пункти, де бігуни можуть отримати воду і їжу, а також проконсультуватися з лікарем або ж отримати допомогу професійного масажиста в разі судом.

Пекінський марафон проводиться щорічно з 1981 року. Рекордний час подолання повної дистанції марафону в чоловічому заліку встановив ефіопський атлет Тадесе Тола в 2013 році — 2 години 7 хвилин 16 секунд.

Довідка: Пекінський марафон - щорічний марафон, який проводиться з 1981 року в жовтні. Марафонський забіг починається на площі Тяньаньмень і закінчується на стадіоні Олімпійського спорткомплексу. Поряд з основною дистанцією є забіг на 10 кілометрів і напівмарафон. За критерієм ІААФ має золотий лейбл. Траса відповідає критеріям IAAF, на ній можуть встановлюватися світові рекорди.

Нагадаємо, на міжнародному марафоні у Каунасі українці були на вершині в двох дистанціях — марафонській і напівмарафонській.

Українські Національні Новини

Новини Світу