bilshe-nizh-polovina-zhiteliv-mikolayeva-pokinula-misto-mer

Більше ніж половина жителів Миколаєва покинула місто – мер

 • 135051 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Більше ніж половина жителів Миколаєва покинула місто після вторгнення рф. Про це повідомив в ефірі всеукраїнського марафону мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, пише УНН.

Цитата

"Кількість людей зменшується. На сьогоднішній день місто покинуло більше половини жителів. Тобто з 480 тис. людей, які проживали в місті - ми спостерігаємо 220-230 тис. людей які залишилися в місті. Евакуація не є терміновою, негайною, але бажаною", - сказав мер.

Деталі

За словами Сєнкевича, у місті залишилися переважно пенсіонери.

Він повідомив, що з першого дня війни в Миколаєві під обстрілами загинуло 108 цивільних осіб, серед них одна дитина. Також 467 осіб було поранено. Деякі поранення важкі, люди досі знаходяться в лікарні

На сьогодні місто має збитків на суму близько 470 млн грн, каже мер. Це збитки комунальних установ, організацій: школи, садки, лікарні. А також збитки які змогли порахувати у вигляді розбитих вікон та пошкоджених дахів. Все що стосується знищених будинків або приватного сектору, неможливо навіть підрахувати, зазначає міський голова.

Нагадаємо

Напередодні у Генштабі ЗСУ повідомили, що у разі успіху на Херсонщині російські окупанти готуватимуться до захоплення Миколаєва та наступу на Одесу.

Українські Національні Новини

Суспільство