bilshe-roku-derzhpidpriyemstvo-ocholyuvav-chinovnik-z-vseukrayinskogo-rozshuku

Більше року держпідприємство очолював чиновник з всеукраїнського розшуку

 • 14606 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Державною компанією "Національний проект "Енергія природи" більше року керував Анатолій Іванов, який перебував у всеукраїнському розшуку. Про це УНН повідомили у Нацполіціі.

Анатолій Іванов, який очолив вказане держпідприємство з липня 2017 року по листопад 2018 року, знаходився у цей час і знаходиться до цих пір у всеукраїнському розшуку з 2014 року, уточнили у поліції.

"Повідомляємо, що станом на 26 липня 2020 року за автоматизованого обліку Нацполіції громадянин Іванов А.Ю.., 1977 р.н. знаходиться у державному розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України. Орган, який здійснює розшук - Центрально-міський РВ Горлівського МУ ГУМВС у Донецькій області", - повідомили у поліції.

З причини того, що територіальна підсудність розгляду справи була визначена за Центральним міським судом Горлівки Донецької області, який на даний момент знаходиться на непідконтрольною території, матеріали справи були передані в Слов'янський міськрайонний суд Донецької області, розповіли правоохоронці. Вони також додали, що це не єдина "кримінальна відповідальність", яка значилася за Івановим. Крім 175 статті КК, він притягувався за статтею 191 КК - привласнення і розтрата майна. Обвинувальний акт проти Іванова був складений і направлений до Шевченківського районного суду столиці у 2015 році.

Однак у той час, як Іванов значився у всеукраїнському розшуку, він брав участь у публічних заходах і від імені держави укладав меморандуми про співпрацю.

Так, у липні 2017 року Іванов підписав меморандум з главою ДП "Держзовнішінформ" Богданом Дубасом про співпрацю у сфері поновлюваних джерел енергії України. Чим закінчилося така співпраця, дізнатися поки не вдалося - ДП "Держзовнішінформ" не момент виходу публікації не відповіло на запит, маючи у розпорядженні два місяці.

Також відомо, що розшукуваний поліцією Іванов у цей час від імені держави уклав меморандум з Національною академією аграрних наук України та Інститутом біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН. 

При цьому залишається незрозумілим, як Іванов, будучи у всеукраїнському розшуку, зміг пройти спецперевірку на державну посаду. Орган управління ДП "Енергія природи" - Міністерство економічного розвитку, очолюване на той час Степаном Кубівим, також на запит не відповідає вже кілька місяців.

На даний момент УНН відомо, що Анатолій Іванов проживає у Києві, користується авто Mercedes Benz GLC. Що примітно, Іванова неодноразово залучали за адміністративні порушення, у тому числі порушення ПДР, але затриманим він жодного разу не був. У 2013 році він навіть сам звернувся у поліцію через те, що у його авто Lexus LX 570 розбили скло і вкрали ноутбук. А у 2015 році він заявив у поліцію про викрадення цього авто.

Також відомо, що всеукраїнський розшук не завадив чиновнику неодноразово перетинати кордон України, як на авто, так і літаком. За цей час він подорожував у Єгипет, а також до Амстердама, Відня, Афін, Риги, Женеви, Тель-Авіва і до інших міст світу.

Про те, як це можливо, УНН попросив пояснити Службу безпеки України, яка проводить спецперевірку кандидатів на посади держчиновників.

Українські Національні Новини

Політика