bilshe-sotni-krayin-zobovyazalisya-do-2030-roku-skorotiti-vikid-metanu-na-30

Більше сотні країн зобов'язалися до 2030 року скоротити викид метану на 30%

 • 16963 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. В ході саміту СОР26 більше 100 країн світу погодилися з планом зі скорочення викидів метану на 30% до 2030 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

План був запропонований адміністрацією американського президента Джо Байдена.

США вважає, що це здатне допомогти в боротьбі з кліматичною кризою в короткостроковій перспективі. До плану приєдналися 105 держав, серед них і Україна, а також країни ЄС, Велика Британія, Бразилія. У той же час до плану не долучилися Росія, Китай та Індія - найбільші забруднювачі навколишнього середовища.

В основі плану лежить скорочення викидів метану від газової та нафтопромисловості, відповідальних за третину викидів метану в США. Також до уваги потрапляють сміттєзвалища, шахти та агропромисловість. План, названий Global Methane Pledge, зможе зробити планету більш прохолодною на 0,2 градуса до 2050 року при виконанні мети. В основі плану лежить той факт, що метан поглинає в 80 разів більше тепла, ніж вуглець (СО2), проте швидше розкладається. Отже, скорочення його в атмосфері може відносно швидко зменшити середню температуру планети.

Країни пообіцяли до 2030 року скоротити обсяг викидів метану на 30% по відношенню до рівня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський на полях COP26 зустрівся з Меркель: про що говорили політики

Українські Національні Новини

Економіка