bilshe-vidpravlen-u-vr-khochut-zniziti-podatok-na-posilki-z-za-kordonu

Більше відправлень: у ВР хочуть знизити податок на посилки з-за кордону

 • 18574 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Верховна Рада України цього тижня планує розглянути законопроект, який збільшить допорогову вартість міжнародних поштових відправлень, за які не треба платити податки. Так, можна буде купувати у міжнародних інтернет-магазинах більше товарів без сплати мита. Про це сказав на засіданні погоджувальної ради голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"На цьому тижні є... Законопроект, який дозволить банально збільшити допорогову вартість поштових відправлень міжнародних, з яких пів країни собі купує на міжнародних сайтах одяг, взуття і недорогу техніку побутову. Тобто, більше зможуть люди купити без податків, без ПДВ, без мита", - сказав Корнієнко.

Що було раніше

У Верховній Раді зареєстрований законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях), який передбачає, що податок на додану вартість буде нараховуватись, якщо вартість товарів у посилках становлять понад 150 євро.

У 2019 році ліміт на безподаткове пересилання міжнародних відправлень зменшили до 100 євро, що було неефективним і не призвело до зростання кількості податкових надходжень. За товари понад 100 доларів потрібно було сплатити 20% ПДВ та 10% мита.

Таким чином, якщо законопроект ухвалять, українці зможуть купувати товари до 150 євро без сплати податку у таких інтернет-продавців, як Alibaba, AliExpress, Amazon і eBay.

Зазначимо, що раніше в Україні намагались контрабандою доставити з інших країн техніку та інші товари, щоб не сплачувати мито. Таким чином намагались ухилитись від сплати податків на мільйони гривень. 

Українські Національні Новини

Політика