bilshist-dokaziv-prichetnosti-suddiv-okruzhnogo-adminsudu-do-zlovzhivan-yimovirno-znischena-gorbatyuk

Більшість доказів причетності суддів Окружного адмінсуду до зловживань, ймовірно, знищена - Горбатюк

 • 10238 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Більшість доказів щодо причетності суддів Окружного адміністративного суду Києва до зловживань може бути знищена. Про це в інтерв'ю DW розповів керівник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає УНН.

Так, на питання про те, чи вважає він, що, оскільки ні керівництво ГПУ, ні суди не дозволили провести обшуки у кабінетах суддів окружного адміністративного суду Києва, то докази їхньої причетності до зловживань втрачені, Горбатюк відповів "думаю, так".

"Більша частина втрачена. Однак зловживання настільки масштабні, порушень настільки багато, що нереально все знищити. Але найбільш важливі докази, які прямо можуть свідчити про причетність, напевно вже знищені. Утім, є докази, які непрямо свідчать про зловживання, але до них нам треба ще добратися", - зазначив він.

Раніше Горбатюк заявив, що керівництво ГПУ ще не підписало підозри суддям окружного адмінсуду Києва.

Як повідомляв УНН, 26 липня працівники НАБУ та САП проводили обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. 

Пізніше на брифінгу керівник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк пояснив, що обшуки проводились у зв’язку з тим, що Окружний адміністративний суд Києва системно втручається в розгляд справ судами та діяльність вищих органів державної влади.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП