bilshist-osilikh-pereselentsiv-ne-planuyut-nevdovzi-povertatis-dodomu-opituvannya

Більшість осілих переселенців не планують невдовзі повертатись додому - опитування

 • 8850 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Понад дві третини внутрішньо переміщених осіб повідомили, що залишаються у нинішньому місці проживання понад три роки, більшість з них найближчим часом повертатись не збираються. Про це йдеться у звіті національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, складеному на основі 12-го раунду опитування щодо ситуації з ВПО в Україні, передає кореспондент УНН.

"Майже 70% переміщені вже більше ніж 3 роки, 84% з них не планують повертатись у найближчому майбутньому, принаймні в наступні 3 місяці", - сказав координатор з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації представництва МОМ в Україні Стефано Пес під час презентації результатів дослідження у Києві 9 квітня.

Так, відповідно до даних у звіті, про намір повернутись до місць проживання після закінчення конфлікту на Сході країни повідомили 28% опитаних, тоді як 34% респондентів висловили намір не повертатись навіть після завершення конфлікту.

В 12-му раунді опитування, проведеному у жовтні-грудні 2018 року, 2 403 респонденти було опитано шляхом особистих інтерв'ю та 4 044 - телефоном.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано близько 1,3 млн внутрішньо переміщених осіб.

Українські Національні Новини

Політика