bilshist-ukrayintsiv-vidznachili-pokraschennya-stanu-dorig

Більшість українців відзначили покращення стану доріг

 • 10143 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Згідно із результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", 76% респондентів помітили покращення стану доріг та збільшення їх ремонту протягом останнього року, а лише 23% - протилежної думки, повідомляє УНН.

Оцінюючи покращення стану доріг на різних рівнях, 67% опитаних помітили покращення на дорогах міжобласного сполучення, 63% – у своєму районі, 62% – у своєму населеному пункті.

Серед респондентів, які помітили покращення стану доріг, 46% опитаних вважають, що найбільша заслуга у цьому місцевої влади, 29% вважають, що це заслуга Президента, лише 3% – прем’єр-міністра, 2% – Верховної Ради.

За останні три роки значно зросла кількість тих, хто вважає, що покращення доріг – заслуга Президента.

Якщо у 2017-2018 роках хороші дороги вважались заслугою місцевої влади і прем’єра, то у 2020 році – місцевої влади і Президента.

56% опитаних вважають, що за Президента України Володимира Зеленського ремонтують доріг більше, ніж за його попередника - Петра Порошенка (13%). 18% вважають, що будувалось однаково.

Оцінюючи сферу будівництва соціальної інфраструктури, 27% вважають, що її більше будують за Зеленського, 27% – за обох президентів, 17% – за Порошенка.

Порівнюючи всіх президентів, 41% вважає, що найбільше дороги ремонтували за Зеленського. 15% – вважають, що це було у часи каденції президента Порошенка, 11% – Віктора Януковича, 8% – Леоніда Кучми, 3% – Віктора Ющенка і 2% – Леоніда Кравчука. 17% - не змогли визначитися з цього питання.

Аудиторія опитування: населення України, віком від 18 років і старші, в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна - за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження із довірчою ймовірністю - 0,95: не більше 1,8%. Терміни проведення: 8-10 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що програма Президента "Велике будівництво" на цей рік буде реалізована в обумовлені терміни. Загалом до кінця року в Україні буде побудовано 4 тис. км доріг державного значення і 2,5 тис. км доріг місцевого значення. У той же час, за його словами, до кінця року планується запуск 50 комплексів автоматичного зважування фур у русі, а у ВР вирішується питання запуску річкового транспорту. Також Криклій має намір зобов'язати порти зважувати вантажі при прийомі.

Українські Національні Новини

Економіка