bilshist-ukrayintsiv-za-novorichniy-lokdaun-opituvannya

Більшість українців за новорічний локдаун - опитування

 • 18561 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. В Україні 58% опитуваних підтримують введення локдауну на новорічні свята. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 28-30 листопада 2020 року, передає УНН.

"Підтримка запровадження “жорсткого карантину” (локдауну) зросла з 36 до 42% (кількість противників зменшилась з 61 до 55%). Аналогічно, зросла кількість респондентів (з 55 до 58%), які вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться. При цьому, 58% підтримують введення локдауну на новорічні свята (40% — проти цього)", - йдеться у результатах дослідження.

Також вказано, що протягом останніх двох тижнів рівень підтримки “карантину вихідного дня” зменшився з 49 до 44% (кількість противників зросла з 49 до 54%). Лише 34% очікують, що внаслідок його запровадження поширення коронавірусу зменшиться, натомість 64% — не погоджуються з цим.

Опитування проведено 28-30 листопада 2020 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Уряд вже вводив "карантин вихідного дня" до кінця листопада - простими словами, не мало працювати нічого, крім, за великим рахунком, громадського транспорту, продуктових, заправок, аптек та низки інших установ. Водночас, вже йдуть розмови про те, що уряд планує ввести повний локдаун на кілька тижнів у грудні. Нардеп Олександр Дубінський повідомив, що Кабінет міністрів планує ввести повний локдаун на три тижні з 24 грудня по 15 січня. 

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Наразі діє адаптивний карантин - до 31 грудня включно.

Українські Національні Новини

Суспільство