bilshist-v-palati-predstavnikiv-kongresu-pidtrimuye-protseduru-impichmentu-trampa

Більшість в Палаті представників Конгресу підтримує процедуру імпічменту Трампа

 • 10150 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Ідея запуску процедури імпічменту президента Дональда Трампа отримала підтримку більшості конгресменів в Палаті представників Конгресу, що знаходиться під контролем опозиційної Демократичної партії. Про це свідчать підрахунки, проведені виданням Politico, передає УНН.

Згідно з цими даними, за станом на вечір середи у США запуск процедури імпічменту щодо американського лідера підтримують 218 конгресменів, з яких 217 є демократами, а один - незалежним (всього в Палаті представників 435 законодавців).

Про запуск офіційної процедури імпічменту оголосила у вівторок спікер Палати представників демократ Ненсі Пелосі. Рішення було оголошено по завершенні закритого засідання всій фракції демократів у Палаті представників. На цьому засіданні розглядалося питання про наявність підстав для розслідування в рамках процедури імпічменту після появи відомостей про нібито спробу Трампа тиснути на президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The New York Times: Трамп у відносинах з Україною вчинив важкий конституційний злочин

Твердження про надання Трампом тиску на Зеленського викликали великий скандал у Вашингтоні. Передбачалося, що американський лідер вчинив натиск на свого українського колегу, домагаючись початку розслідування дій сина колишнього американського віце-президента Джозефа Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Вашингтона Києву. Демократ Байден є зараз найбільш імовірним конкурентом Трампа на майбутніх наступного року в США виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін: Україна залишиться як країна, що призвела до початку процедури імпічменту президента США

Білий дім в середу оприлюднив стенограму липневої бесіди лідерів двох країн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не давав дозволу США на публікацію стенограми своєї розмови з Трампом

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна підписала угоду про безвізовий режим із Еквадором

     • 11259 переглядiв

    Маліновський допоміг "Аталанті" перемогти клуб Фонсеки

     • 14611 переглядiв