bilshiy-za-vsi-poperedni-finlyandiya-nadast-ukrayini-noviy-paket-dopomogi

Більший за всі попередні: Фінляндія надасть Україні новий пакет військової допомоги

 • 1259887 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Фінляндія надасть Україні дванадцятий пакет військової допомоги, який буде більше, ніж попередні. Його вартість становить понад 400 мільйонів євро, пише УНН з посиланням на повідомлення на сайті міністерства оборони Фінляндії.

Цитата

"Україна все ще потребує підтримки в обороні. Набір оборонного обладнання, який буде відправлено зараз, явно найбільший з наданих нами. Фінляндія постачає Україні важке озброєння та боєприпаси", - заявив міністр оборони Фінляндії Мікко Савола.

Деталі

З метою гарантування безпечної доставки допомоги деталі щодо її змісту, способу та графіку доставки не повідомлятимуться більш детально, зауважили в МО Фінляндії. Однак, у міністерстві вказали, що пакет включатиме зброю, щодо якої раніше Україна робила запит, з огляду на ресурсне становище Сил оборони країни.

Зазначається, що надання частини цієї зброї стало можливим завдяки активізації двосторонньої співпраці Фінляндії та Швеції. Згідно з декларацією про наміри, яка буде підписана сьогодні, Фінляндія передасть Україні матеріали, а Швеція висловлює готовність підтримати Фінляндію за потребою. Міністерства оборони країн обговорили, що і в яких обсягах можуть передати Україні, щоб не ставити під загрозу власну обороноздатність.

Нагадаємо

Сьогодні, 20 січня, союзники НАТО зберуться на Рамштайні, у Німеччині, щоб обговорити військову допомогу Україні. Група країн-учасниць вже пообіцяла домогтися "безпрецедентних" постачань озброєнь.

Українські Національні Новини

Політика