bilya-beregiv-avstraliyi-vpershe-za-dva-desyatilittya-pomitili-ridkisnu-ribu-z-lapkami

Біля берегів Австралії вперше за два десятиліття помітили рідкісну рибу з лапками

 • 61911 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Біля берегів Тасманії вперше за 22 роки була помічена рідкісна риба Brachiopsilus dianthus, яка ходить по дну лапами і мешкає тільки в Австралії. Про це повідомили 23 грудня в Університеті Тасманії, пише УНН.

Цитата:

"Команда вчених розкриває секрети глибин Тасманії, несподівано виявивши дуже рідкісну рожеву рибку Brachiopsilus dianthus, що перебуває під загрозою зникнення", - вказують в університеті.

Деталі

Рибу, що перебуває під загрозою зникнення, помітили на відео з підводної камери в дикому і віддаленому морському парку Tasman Fracture, біля південно-західного кута Тасманії. Зняли його під час спільного дослідження з Parks Australia і Університетом Тасманії.

Цей вид востаннє бачив водолаз на Тасманському півострові в 1999 році і нещодавно був занесений до списку зникаючих.

"Найбільшим сюрпризом стало те, що в парку на глибині близько 120 метрів була виявлена ця рожева рибка. До цього спостереження цей вид реєструвався тільки чотири рази і був внесений до списку рідкісних видів відповідно до Закону Тасманії про види, що перебувають під загрозою зникнення, раніше в цьому році", - зазначив вчений Невілл Барретт з Інституту дослідження моря і Антарктики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австралії сотні тисяч риб загинули через попіл у воді

Українські Національні Новини

Новини Світу