bilya-sevastopolya-masovo-ginut-morski-ptakhi-ombudsmen-zayavila-scho-rashisti-varvarski-znischuyut-ekologiyu-krimu

Біля Севастополя масово гинуть морські птахи: омбудсмен заявила, що рашисти варварськи знищують екологію Криму

 • 130568 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Рашисти варварськи знищують екологію Криму. У результаті жахливої мілітаризації півострова, у бухті Кругла (Омега) поблизу міста Севастополь помічена масова раптова загибель морських птахів. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram, передає УНН.

Деталі

За словами Денісової, ця територія завжди вважалася відносно екологічно чистою, але з початком активних бойових дій в Україні, в бухту Круглу скидають свої стоки військовий шпиталь Чорноморського флоту та гелікоптерний завод, який має на території військові склади та власні причали.

Надходить інформація, що з цих причалів відбувається завантаження кораблів, підводних човнів Чорноморського флоту рашистів боєкомплектами та припасами для обстрілів материкової частини України.

Ці факти свідчать про те, що птахи були отруєні речовинами, що потрапили до акваторії Чорного моря, зазначила омбудсмен.

Додамо

"Країна-окупант рф порушує статтю 35 додаткового Протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол No1) від 08 червня 1977 року щодо належного поводження із довкіллям під час воєнних дій.

Закликаю Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні", - резюмувала Денісова.

Українські Національні Новини

Суспільство