bilya-stanitsi-luganskoyi-boyoviki-ne-propustili-sposterigachiv-obsye

Біля Станиці Луганської бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ

 • 14963 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. На блокпості біля Станиці Луганської вранці 9 січня бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ у підконтрольні уряду райони. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

Цитата

"Заборона доступу сталася о 09:53 на блокпості озброєних формувань на південь від мосту біля Станиці Луганської. Член озброєних формувань не пропустив одного з двох спостерігачів, які прямували до підконтрольних уряду районів, зіславшись на "відсутність попереднього повідомлення про перетин другого члена Місії". Зрештою жоден із цих спостерігачів у підконтрольні уряду райони не пройшов і обидва повернулися назад на базу у непідконтрольному уряду Луганську", — ідеться у звіті.

Деталі

Зазначили, що про своє перетинання СММ попередньо повідомила і зробила це як тимчасовий захід з міркувань ввічливості у зв'язку з COVID-19.

Доповнення

У грудні збройні формування, які підтримує Росія, на Донбасі не дозволили патрулю СММ ОБСЄ проїхати через лінію дотику біля Горлівки у напрямку території, підконтрольної уряду України.

Нагадаємо, що минулої доби, 9 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Українські Національні Новини

Суспільство