bilya-zakhidnogo-uzberezhzhya-liviyi-vryatuvali-mayzhe-500-nelegalnikh-migrantiv

Біля західного узбережжя Лівії врятували майже 500 нелегальних мігрантів

 • 7061 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Лівійські ВМС в неділю в ході двох операцій біля західного узбережжя країни врятували 458 нелегальних мігрантів. Про це Сіньхуа повідомив офіційний представник ВМС Аюб Касем, передає УНН.

За його словами, в першому випадку берегова охорона врятувала 361 нелегального мігранта, які перебували в двох гумових човнах недалеко від міста Хомс в 120 км на схід від Тріполі.

В ході іншої операції було врятовано 97 нелегальних мігрантів, які перебували в гумовому човні біля узбережжя Злітана в 150 кілометрів на схід від Тріполі.

А. Касем заявив, що врятовані мігранти прибули з різних країн Африки. Спочатку вони були доставлені на військово-морську базу в Тріполі, а потім передані в табір для біженців.

Нагадаємо, що з 2011 року в Лівії зберігається нестабільність. Численні нелегальні мігранти проникають в цю країну, намагаючись потім переправитися в Європу через Середземне море.

Як повідомляв УНН, уряд Італії повідомило гуманітарних судам в Середземному морі, щоб вони не рятували біженців, незважаючи на отримання останнім часом шести повідомлень про бідування від опинилися в морі у важкій ситуації перевізників мігрантів .

Українські Національні Новини

Новини Світу